TV kanaloversigt
Digitalt-tv
Digitalt-tv - DVB-C
Den fulde information, og nyheder herom, finder du hos Stofa - se også Pakkevalg.
Vi har kanalerne i et samarbejde med Stofa. Signalet er leveret via fiber til vores hovedstation, her lægges TV-signalet om til DVB-C.
Kodefri:
Alle kanaler er ukrypteret i den digitale grundpakke (tv-pakke 1), samt i tv-pakke 2 og 3. Det betyder at man kan fange disse med en DVB-C tuner, 256 QAM, MPEG4, uden nødvendigvis at skulle have CA-modul eller SmartTv boks og kodekort fra Stofa. Har man flere tunere, så kan man også se disse tv-pakker i flere rum, uden behov for Multiroom abonnement. Om man vil, kan man, i hvert rum vælge at se forskellige kanaler samtidigt, uden at det påvirker nogen kapacitetsforbrug, andet end din el-regning.
Tilføjet november 2015: I 2016 får vi et par nye overordnede valgmuligheder:
- Stofa MitTv bliver et FritValgs-alternativ til de her viste tre tv-pakker. MitTv er derfor også et fravalg af såvel tv grundpakken som tv-pakke 2 og 3.
- Med Stofa Bredbånd Only fravælges alt abonnement på tv via DVB-C, hvor man som udgangspunkt, til evt. kommende tillæg, abonnerer på forbindelsen til internettet.
Stofa Bredbånd Only blev givet fri ved 2015/2016 årsskiftet. Stofa MitTv var klar i løbet af første halvår 2016.
En af de tre tv pakker, tv-pakke 1 / grundpakken, tv-pakke 2 eller 3, vil dog sikkert også fremover være, hvad langt de fleste medlemmer vælger som udgangspunktet i deres valg hos Stofa.
Din digitale grundpakke, Tv-pakke 1:
Alle med abonnement på tv-pakke 1, 2 eller 3 kan frit hente den digitale grundpakke med en DVB-C tuner.
- DR1 HD
- DR2
- DR3 HD
- DR K
- DR Ultra
- DR Ramasjang
- TV 2 DK m. Lorry HD
- Lorry HD
- TV2/Øst HD
- TV 2/ Charlie
- dk4
- Viasat TV3 Danmark HD
- Kanal 5 HD
- Kanal Hovedstaden - **)
- Lokal kanalen - **)
- Folketings-tv
- NRK1 HD - *)
- NRK2 HD
- TV2 Norge HD
- SVT1 HD - *)
- SVT2 HD - *)
- Svensk TV4 HD
- ARD1 (Das Erste) HD - *)
- SAT1
- NDR HD
- RTL HD
- ZDF HD - *)
- TV3 Puls
- ProSieben
- Synstolkning - **)
- Stofakanalen
- Prøve-/Ekstrakanalen
*) - hvor flere usendelser nu er med dansk undertekst
**) Syns-/Tegnsprogstolkning sendes på: DR1Syn, DR2Syn og DR3Syn, samt til bestemte tider på Kanal Hovedstaden og Lokal kanalen.
Den digitale grundpakke, ligger frit tilgængeligt for alle med abonnement på tv-pakke 1, 2 eller 3, men at bruge signalet fordrer at man har en DVB-C tuner.
Konceptoverblik
Grundpakken: Alle medlemmer har tv-pakke 1, den digitale grundpakke, undtaget er dog abonnementer MiTv og Bredbånd only.
I aftale med Stofa kan man supplere med tv-pakke 2 eller 3, og man kan, i aftale med Stofa, supplere med Ekstra TvPakker og ekstra kanaler med FritValg ligegyldigt om man supplerer ovenpå tv-pakke 1, 2 eller 3.
Strukturen og indholdet er som følger: Kanalerne i tv-pakke 1 indgår i tv-pakke 2. Kanalerne i tv-pakke 1 og 2 indgår i tv-pakke 3. Derfor vises også her for tv-pakke 2 og 3 kun det der findes yderligere i denne pakke.
Tv-pakke 2 har samme indhold som i grundpakken, plus følgende tv-kanaler:
- 6'eren
- Cartoon Network
- Discovery Channel
- Disney Channel
- Kanal 4
- TV3+
- National Geographic
- Nickelodeon
- TLC
- TNT Danmark
- TV2 FRI
- TV2 News
- TV2 Zulu
Tv-pakke 3 har samme indhold som i tv-pakke 2 plus følgende tv-kanaler:
- Animal Planet
- Canal 9
- CNN
- Discovery ID, Investigation Discovery Europe
- Disney XD
- Eurosport 1
- Eurosport 2
- MTV
- VH1
- National Geographic Wild
- TV2 Sport
- TV3 Sport 1
- TV3 Sport 2
- Viasat Ultra HD
- Comedy Central HD
- eSportsTV på prøve
Til tv-pakke 1, 2 eller 3 kan vi fortsat anvende Sagem boken fra Canal Digital til det digitale signal. Eller anden DVB-C tuner, fx en DVB-C tuner i fladskærmen. Her er der heller ikke behov for Multiroom abonnement.
Bemærk: Sagem boken fra Canal Digital, som du muligvis fortsat har fra før vi skiftede til Stofa, er din ejendom. Der er ingen support på den fra Stofa i tilfældet at den fejler.

Stofa CA-modul og Stofa kort

Stofa SmartTv Boks
Man behøver ikke nødvendigvis tv-pakke 2 eller 3 for at kunne udbygge med andet
Direkte fra grundpakken kan vælges iblandt de krypterede kanaler i ekstra kanaler med FritValg eller Ekstra TvPakker (premium), uden nødvendigvis først at have valgt enten tv-pakke 2 eller 3.
FritValg og Ekstra TvPakker sendes kun ud digitalt og krypteret, her fordres Stofa SmartTv boks eller Stofa kortlæser / Irdeto CA-modul, plus Stofa kort-abonnement (Her er kortabonnementet nu gratis). Til dette kan vi ikke anvende Sagem bokse eller CA-moduler fra Canal Digital.
Alle øvrige fladskærme i huset kan også bruges til tv
Man kan også se sine tv-kanaler på stort set alle fladskærme man har i hjemmet, som er opkoblet via Stofa bredbånd, med hastigheden i bredbånd, på 20 Mbps eller højere (Har du 6 Mbps så prøv om det er nok). Fx har man en Windows PC, så har man kanalerne og meget mere i WebTv på adressen webtv.stofa.dk. Har man en Android tavlecomputer (tablet-computer / tablet) eller SmartPhone, så kan man installere en app Stofa WebTv og opnå det samme - tilsvarende kan man med Apple produkterne. - Ønsker man på disse skærme at have suppleret med Stofa StartForfra og StartForfra Plus, så fordrer det at man også har Stofa SmartTv boksen, fordi heri sidder Stofa SmartCard'en, der identificerer, at man har rettigheden.
Kan du ikke finde rundt i dette SmartTv og mulighederne med det, så kan Stofa Teknisk Support hjælpe dig. Kig forinden på vejledningen på den overordnede side Stofa - WebTv. Evt. find flere detaljer her: Stofa - Tv og SmartTv.
Endvidere vedrørende konceptet
- Servicenyt - Ændringer i tv-pakker fra 2017
- Stofa produktgennemgang - Generalforsamlingen 24/02-16 - ved Alex Martin Wätjen - PDF-fil
- Servicenyt - Kanalomlægning inden 1/3-2016 - 30/10-15
- Servicenyt - Stofa Bredbånd Only - 31/8-15
- Servicenyt - Stofa på vej med banebrydende nyt tv-koncept - Stofa MitTv - 12/8-15
- Servicenyt - Savner du Canal8 Sport og Eurosport 2? - 11/6-15
- Servicenyt - Savner du de 3 Viasat kanaler i Tv-pakke 3 - 9/1-15
- Servicenyt - Informationsbrev omdelt vedr. 2015 produkter og priser - 24/11-14
- Stofa - Dine kabel-tv pakker
- Stofa - Tv-pakker oversigt m kanalnumre og FM m frekvenser
- Stofa - Kom godt i gang med SmartTv
- Stofa - Spørgsmål til Tv og SmartTv
- Stofa - Spørgsmål til bredbånd og WebTv
- Servicenyt - Zaptor boksen
- Brugervejledning til Sagem tv-box HD 103C, fra Canal Digital - PDF-fil
- Brugervejledning til Sagem tv-box HD 104C, fra Canal Digital - PDF-fil
- Brugervejledning til Sagem tv-box HD PVR 102-CT, fra Canal Digital - PDF-fil
- Verdens TV - Udsendelser med dansk undertekst fra nabolandene
Kanalscanning DVB-C
Scanning efter kanaler
Ved scanning efter de digitale kanaler, kanalsøgning, inklusiv DVB-C i grundpakken, har nogle tunere brug for oplysninger om frekvens, symbolrate, modultation og eventuel netværks ID. Disse er som følger:
- Frekvens: 346 MHz (346000 KHz)
- Symbol rate: 6900 KS
- Modulation: 64 QAM
- Netværks-ID: 0
Se Vejledning til kanalsøgning hos Stofa.
Sagem boksene, fra Canal Digital, kan anvendes til den digitale grundpakke og til tv-pakke 2 eller 3.
Lad kortet fra Canal Digital blive siddende i Sagem boksen, ellers vil den måske hænge ved visningen 'Init' i display panelet og på fjernsynet vise 'Intet programkort'. Herefter kan du følge en vejledning for Sagem bokse, som Stofa venligst har tilsendt os. Bemærk, at her skal Symbol rate sættes til 69000. (se mere tekst on dette i Servicenyt)
Prøvekanal / Ekstrakanal
Formålet med prøvekanalen er at evaluere tilvalgsmuligheder i tv. Prøvekanalen findes i den digitale grundpakke. Der fordres en DVB-C tuner - Kanalen er ikke kodet. Stofa kalder nu kanalen for Ekstrakanalen og vi kan nu også finde det aktuelle indhold omtalt her: http://stofa.dk/ekstrakanalen.
Har man SmartTv, så er der også mulighed for StartForfra+ på prøvekanalen.
At man på SmartTv boksen kan vælge at se udsendelser et døgn bagud.
Programplanen for prøvekanalen lægges nu af Stofa.
Nyt om prøvekanalen offentliggøres under bloggen Servicenyt, se fx under etiketter provekanal.
Om digitaltunere
DVB tuner kan være indbygget i fladskærmen, IDTV. Men det kan også være i en separat tuner boks. Kan også være en med harddiskoptager PVR, som eventuel kan have flere tunere, fx en til at vise og en til at optage.
Bemærk: At nye digitaltunere bør kunne håndtere MPEG4. Til fællesantenne DVB-C tuner, 256 QAM, MPEG4. At PVR til digitalmodtagelse kan være med eller uden understøttelse af HD. At PVR til digitalmodtagelse oftest lægger signalet, så man ikke kan redigere i indholdet - hvor man fx ikke kan klippe reklamespottene fra. Kan man koble en USB-stik, eller drev, til PVR, så er det muligt at formatet kun kan tydes af PVR-boksen, hvor det optimale måske ville være at kunne flytte USB enheden direkte til en USB-stik på en fladskærm, når man ønsker at se filmene.
IDTV eller med boks
Det er selvfølgelig smart at have de ønskede tunere indbygget i fladskærmen, hvor man fx kan klare alt via samme fjernbetjening. Nogle fladskærme gør også mere ud af billedoptimering for den video, som opsamles med den indbyggede tuner, end for signalet der kommer via HDMI-kabel.
Men det skal vejes op imod at udviklingen går stærkt. Hvad der er det helt rigtige udstyr i dag er måske forældet i morgen. Det er billigere at skifte en boks end hele fladskærmen.
En del fladskærme, frigivet i 2010 og senere, har USB recording, hvilket gør at man måske kan undvære en anden optager.
Tune og sætte udstyr op - HJÆLP!
Mulighederne vokser. Ligeså sandsynligvis mængden af eget udstyr og hvordan det er at håndtere. Det er forståeligt, hvis en del af vore medlemmer giver op med konklutionen 'det kan jeg altså ikke finde ud af'. Men hvad gør man så.
Det nytter ikke at påberåbe sig manglende signal overfor bestyrelsen eller overfor Kundeservice. I værste fald vil man ved det stå med en regning for en unødig servicekald. Foreningens servicekontrakt dækker at signalet er ok til og fra standeren ved skel og man kan mod regning få hjælp til at få rettet fejl i stikledningen og i boliginstallationen. Er man i tvivl om noget, så er man dog altid uden beregning velkommen til at ringe til Kundeservice.
Men måske er det manglende overblik større end, hvad der kan klares ved en sådan kald. Måske mangler man hjælp til at få sat udstyr op og til at få tunet udstyr. En hjemmeservice til det alt sammen, eller bare til noget. Her er bedste råd, tal med dine venner. Sandsynligvis er der nogen som kan hjælpe. Et første skridt på vejen er at få et overblik, så du kan sortere i, hvad du rent faktisk ønsker at have og ønsker at få løst. Bestyrelsen håber også at hjemmesiden her er en hjælp.
En mulighed er også at ringe til PC-Hjaelper.dk, som også kan hjælpe med at tune fjernsyn og lignende. Hjælpen er ikke gratis, men til fornuftige priser.
Check selv signalkvaliteten
Med Canal Digital Sagem/HDTV-box: På remoten klik på Menu,vælg Modtagerindstilling, vælg Signalsøgning, vælg Signalinformation
Der skal være en grøn bælte, som optimalt går op til midt på skalaen
Kortere end til midten, da kan der forekomme pixelering og forstyrrelser. For højt giver også fejl. Informationen, som vises, gælder for den kanal du stod på. Evt. prøv med forskellige kanaler, specielt, hvis den grønne bælte ligger 2 - 3 streger fra 'MIN'.
Hos mig viste billedet, efter opgraderingen af kabelnettet i efteråret 2009, et signal 'Niveau' på 160. Det er rigeligt, med hensyn til signalstyrken. 1. juni 2010 viste den Niveau 141 (klik på billedet), hvilket også var fint.
Du kan foretage samme test med Stofa SmartTv boks
Når du står på en tv-kanal da tast to gange på 'info' og derefter på 'delete'. Her vises en række informationer for netop kanalen du stod på. RF level skal ligge indenfor +/- 8, Signal noice ratio må ikke vise under 36 dB, Uncorrected blocks bør vise 0. Også her gælder, prøv med forskellige kanaler. Se flere detaljer.
Tilsvarende muligheder findes for de fleste andre tunere, fx den vi eventuel har i fladskærmen.
Husk, det er ingen skam at indrømme der er noget man ikke kan finde ud af. At sande det er nøglen til at samle sig et overblik og at finde løsninger. For de fleste af os er der nye elementer som går op for os fra tid til anden. Der er konstant noget som forandrer sig, fx hvad fladskærme kan og hvordan det kan udnyttes. Vil man være med på seneste hype, så er det en læreproces uden ende.
God jagt på de løsninger der passer dig bedst.